Uporaba piškotkov

 

Piškotek je majhna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Sam piškotek ne vsebuje informacij, se pa na vaš računalniku shrani majhna tekstovna datoteka, ki vsebuje življenjsko dobo piškotka, ime strežnika ali ime domene in generirano unikatno število. O naslednjem obisku istega spletnega mesta spletna stran preveri in pridobi vsebino piškota. Spletna stran prepozna uporabnika in na podlagi informacij izboljša uporabniško izkušnjo.

Piškotki so pomembni za delovanje spletnih stran. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet, omogočajo napredno oglaševanje, ob ponovnem obisku se ni potrebno ponovno prijavljati v spletno stran in ostale podobne funkcije.

Seznam piškotkov:

 

Ime piškotka čas trajanja Namen Izvor
wp-protection 1 mesec Varovanje catherina1.com

Z uporabo spletnega mesta catherina1.com se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik. V nasprotnem primeru spletno mesto zapustite. Piškotke lahko odstranite iz računalniika z upoštevanjem naslenjih navodil: Povezava